5 невероятни здравословни ползи от джинджифила

5 невероятни здравословни ползи от джинджифила

Има една причина, поради която джинджифилът е едно от най-популярните природни лекарства за стомашни проблеми - наистина работи. Джинджифилът може ефективно да потуши гадене и повръщане, помага при редица други неразположения.

Джинджифилът е зареден с антиоксиданти, които предпазват от възпаления, причиняващи заболявания в тялото, помагат за по-добро здраве и тонус, казва Тара Гидус, диетолог и автор на Плосък корем - рецепти за манекени. Има и супер ниско съдържание на калории (парче около 2 см има само 9 калории) и има чудесен аромат, който придава разнообразен вкус на различни храни.

Ето още пет допълнителни ползи за здравето на джинджифила, които може бързо да Ви убедят да добавите повече от него към вашата диета.

Джинджифилът може да помогне за облекчаване на мускулната болка

5 невероятни здравословни ползи от джинджифила

Има доказателства, че джинджифилът може да помогне за облекчаване на мускулна болка, вероятно поради противовъзпалителните му съединения. В проучване от 2015, публикувано в списание "Фитотерапия", се установява, че хората, които приемат добавка от 4 г джинджифил дневно, в продължение на пет дни, са с по-малко болките в мускулите след интензивна тренировка, в сравнение с тези, които приемали плацебо. Изследователите добавят, че техните открития показват, че джинджифилът може да помогне за възстановяване на мускулите след тежка тренировка.

Джинджифилът може да Ви помогне да намалите риска от сърдечни заболявания

5 невероятни здравословни ползи от джинджифила

През 2017 проучване в списание Nutrition установява, че добавянето на 4 грама (от 1 до 2 чаени лъжички) от джинджифил към Вашата диета може да намали риска от високо кръвно налягане от 8% и исхемична болест на сърцето с 13%. Изследователите смятат, че джинджифилът действа като вид ACE-инхибитор, който може да помогне за понижаване на кръвното налягане. Освен това, подправката е с високо съдържание на полифеноли - вид антиоксиданти, който има свойства, защитаващи сърцето.

Джинджифилът може да помогне да се предотврати затлъстяването

5 невероятни здравословни ползи от джинджифила

Повече от 35% от хората в САЩ са със затлъстяване, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията. Затлъстяването е състояние, което може да повиши риска от сърдечни заболявания, диабет тип 2 и др. Макар че това не е магическо хапче за отслабване по никакъв начин, прегледът от 2017 г посочва, че джинджифилът може да предотврати наддаването на тегло, като потиска глада и увеличи изгарянето на калории.

Джинджифилът може да помогне за предотвратяване на диабета

5 невероятни здравословни ползи от джинджифила

Подобно на затлъстяването, диабет тип 2 също се увеличава: Около 30. 3 милиона американци, или около 9. 4% от населението, понастоящем имат този здравословен проблем, според Американската диабетна асоциация. Смята се, че джинджифилът би могъл да подобри чувствителността към инсулина, което може да помогне да се предотврати предиабет.

Джинджифилът може да облекчи менструалната болка

5 невероятни здравословни ползи от джинджифила

Повече от половината от всички жени изпитват болка за един или два дни по време на техния месечен цикъл. За облекчаване на тези симптоми се препоръчват 250 милиграма капсули от прах джинджифил. Това лечение е също толкова ефективно за облекчаване на дисменореята като ибупрофен, сочат проучвания.

Източник: gotvach.bg